vineri, 14 martie 2008

Se iartă? Este deja un reflex?!

Când te mănâncă, dai să te scarpini…. Chestie valabilă şi atunci când te coace un gând, mângâi uşor scalpul cu inelarul de preferinta. Aşa dai de înţeles neuronului (2 la număr în cazul meu şi cred ca gay amândoi pentru că nu se înmulţesc…), că e momentul sa transpire puţin.

Se pare ca acest reflex, al scărpinatului, s-a extins şi sub forme mai complexe. Însă, de departe, şoferii de autovehicule sunt cei mai predispuşi acestui fenomen, sub forma scărpinatului în nas! Da dragii mei, despre asta aş dori să vorbesc.

Astazi am avut ocazia sa observ un asemenea participant la trafic si mi-am dedicat intreaga atenţie acestui proces.

Nu este nimic mai ciudat, oripilant, scârbos, dezgustător decât imaginea unui domn prezentabil, la patru ace, cu siguranţa frumos mirositor, intr-o poziţie ierarhică de succes (asta după maşina firmei pe care o conducea… si nu era şoferul. Procentual, sunt şanse de pana la 70% sa întâlneşti persoane de acest gen la semafor), care, într-un moment de singurătate închipuită, foloseşte degetul arătător pentru a penetra cavitatea nazala. Cristofor Columb ar fi mândru văzându-l cu ce abilitate explorează şi ajunge la ţintă individul.

Stagiul 2 (persoanele mai slabe de stomac sunt invitate a sării peste acest paragraf)
Nu durează mult căutarea… Inevitabil urmează momentul analizei, cu degetul la mica distanta de privire (pentru a distinge si cele mai fine detalii). Substanţele ce au fost îndepărtate, indiferent de vâscozitate, colorit, consistenţă sunt cercetate amănunţit, asemenea unui căutător de metale preţioase. Procesul este reluat pe toată durata stopului.

Modul de a curăţa degetul este o chestiune de preferinţe: in cel mai fericit caz pe un servetel sau batista... însă nu mereu

Problema poate fi tratată din toate punctele de vedere posibile: medical, igienă, cultură, IQ, provenienţa individului etc., dar nu ajută la nimic…. Cel mai important este că ţăranul de Bucureşti nu pare să priceapă, că nu este singur pe tarla, că astfel de gesturi pot prejudicia grav imaginii sale de bijniţman. Dar mai rău de atât este că îmi provoca scârbă.

În categoria asta intră şi scuipatul de impresie, aruncatul ţigării pe geam, golirea scrumierei în parcare… Şi multe altele bine ştiute.

Aşa că vă rog…. Puţină decenţă! Că de nu… vă zbor oglinda! :D

3 comentarii:

Anonim spunea...

Tare subiectul ales!!
Mie mi s-a intamplat o data...:D:D:D sa vad tipul cu care ma intalnisem cu o seara inainte,cum astepta la semafor....in honda lui civic type r :))) cu degetul in nas facand acelasi lucru pe care l-ai mentionat mai devreme.Foarte dizgratios.....daca pot spune asa!!
Evident ca nu m-am mai intalnit cu el vreodata....si era dragut tipul:P!!!

Anonim spunea...

oiii ce dizgratios......subiectul care/mi intoarce stomacul pe dos....beaxxx....Fac greva foamei pentru oameni ca ei..

Larry spunea...

Nene.... eu am pus disclaimer.... :D